Uhapšen osumnjičeni za podmetanje deset požara na području Herceg Novog

Region 10. avg 202213:324 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Službenici hercegnovske policije uhapsili su devetnaestogodišnjeg L.R. (19), zbog sumnje da je podmetnuo deset požara na teritoriji te opštine.

L.R. je, kako se sumnja, od 24. jula do 8. avgusta, izvršio krivična dela „izazivanje opšte opasnosti“, na način što je u deset navrata podmetnuo požare u delu hercegnovskog zaleđa, uz regionalne puteve paleći nisko i visoko rastinje, usled kojih je, kako je saopšteno iz policije, nastupila veća materijalna šteta, prenose Vijesti.

Požare je, kako navode, u kontinuitetu izazivao u naseljima Njivice, Žvinje, Sutorini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sitnici, Zelenici i Kumboru.

Devetnaestogodišnjak će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u kotorskom Osnovnom državnom tužilaštvu.

„Na lokalizovanju navedenih požara, pored Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, aktivno su učestvovali službenici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore, koji su podrškom iz vazduha gasili požare u Žvinjama i okolnim selima Herceg Novog. Značajno je istaći da je u navedenom periodu, prilikom preduzimanja aktivnosti iz nadležnosti policije, ostvarena odlična saradnja i vršeno kontinuirano razmenjivanje podataka sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, kao i sa građanima, kako bi se predmetni događaji sveobuhvatno rešili“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Vaš komentar