Uhapšen mladić koji je u Glini verbalno napao Milorada Pupovca

Region 02. jan 202114:361 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Policija je identifikovala i uhapsila mladića koji je 30. decembra, dan nakon razornog zemljotresa, u Glini verbalno napao delegaciju Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), predvođenu Miloradom Pupovcem.

Policijska uprava sisačko-moslavačka saopštila je da je u saradnji sa zadarskom i zagrebačkom policijom uhapsila i dovršila kriminalističko istraživanje nad muškarcem (25) iz zadarskog područja, zbog sumnje da je počinio krivično delo Javno podsticanje na nasilje i mržnju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On se sumnjiči da je u sredu, 30. decembra 2020. godine, oko 13 sati u Glini, za vreme obilaska područja pogođenim zemljotresom, javno podsticao na nasilje i mržnju prema predsedniku parlamentarne stranke koja zastupa interese nacionalne manjine i drugim članovima delegacije. Kada je na ulici video Pupovca, mladić mu je dobacivao uvrede i pogrde, pozdravljao ustaškim pozdravom i povikao „ubij Srbina“.

„Protiv osumnjičenog će nadležnom državnom tužilaštvu u Sisku biti podneta kaznena prijava zbog navedenog dela“, saopšteno je iz sisačko-moslavačke Policijske uprave. Prema navodima medija, radi se o D.P. (25), pripadniku navijačke grupe „Tornado“ iz Zadra.

Komentari

Vaš komentar