Težak zločin u Zagrebu, otac ubio troje dece i pokušao samoubistvo

Region 25. sep. 202108:07 > 17:3912 komentara
Podeli:

U stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi policija je u noćnim satima pronašla troje maloletne dece koja nisu davala znake života i njihovog oca koji je pokušao da izvrši samoubistvo, saznaje se u policiji. Njemu preti 50 godina zatvora.

Policija je izdala saopštenje u kome se navodi da je oko 2 sata noćas u Centru, u Mlinovima, tragom informacija građana o najavljenom samoubistvu zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja.

„Na mestu događaja pronađeno je i troje dece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt dece dok je muškarac prevezen u bolnicu gde je zadržan na lečenju. Uviđaj je izvršen uz rukovođenje zamenice Županijskog državnog tužioca”, rekli su iz zagrebačke policije.

Ovim povodom se oglasio i predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

“Imali smo nasrtaj na socijalne radnike koji je završio fijaskom. Oprezno sa tim. Nasilja će u porodici biti, bitno je da ga stalno bude manje. Ljudska je narav nepredvidljiva, nasilna, pogotovo muškaraca, pogotovo kad polude, popiju, kad se osećaju frustrirano, kad ih društvo odbaci”, rekao je predsednik.

Psihološkinja Marina Ajduković, profesorka zagrebačkog Pravnog fakulteta, rekla je da je zločin koji je potresao Hrvatsku spada u domen lične psihopatologije.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je kako tragedija koja se desila gde je otac, austrijski državljanin, ubio troje maloletne dece i pokušao samoubistvo, strašan zločin i izrazio duboko saučešće porodici.

Državno tužilaštvo Hrvatske oca sumnjiči za tri kaznena dela teškog ubistva. Za kazneno delo teškog ubistva propisana je zatvorska kazna od najviše 40 godina. Budući da se radi o tri ubistva, ako je ukupan broj kazni veći od 40 godina, može se izreći kazna od ukupno 50 godina zatvora.

Komentari

Vaš komentar