U Vladi Slovenije dvoje bivših premijera

Region 11. maj. 202219:581 komentar
Podeli:
Izvor: Stringer/AFP

U novu slovenačku vladu, koju će formirati pobednik nedavnih parlamentarnih izbora Robert Golob, verovatno će kao ministri ući i dvoje bivših premijera, čije su stranke ispale iz parlamenta, javila je agencija Hina, pozivajući se na izveštaje slovenačkih medija tokom Golobovog sastanka sa ključnim koalicionim partnerima.

Slovenački radio javio je kako Golob želi da se u vladu, koja bi imala 20 resora, uključe i nekadašnji premijer Marjan Šarec čija kandidatska lista nije prešla izborni prag.

U vladu bi trebalo da uđe i nekadašnja premijerka Alenka Bratušek, čija je stranka doživela istu sudbinu, pa bi joj dugoročno pretilo gašenje.

Kako tvrdi Slovenački radio, Bratušek bi u novoj vladi vodila resor za infrastrukturu, dok je Šarec najizgledniji kandidat za položaj ministra obrane.

Zagrebačka agencija Hina navodi da su za glavne Golobove partnere u vladi već rezervisana ministarska mesta - diplomatiju će voditi Tanja Fajon, a sektor socijale Luka Mesec.

Golob se danas sastao sa predsednicom Socijaldemokrata (SD) Tanjom Fajon i predsednikom Levice Lukom Mesecom, nakon kojeg će zajedno objaviti sastav buduće vlade, a izjave o dogovoru očekuju se tokom večeri.

Komentari

Vaš komentar