U Severnu Makedoniju u petak stiže 200.000 doza Sinofarma

Region 29. apr. 202119:35
Podeli:
Izvor: OLIVER BUNIC/AFP

U Severnu Makedoniju u petak će stići isporuka od 200.000 kineskih vakcina Sinofarm, najavilo je Ministarstvo zdravlja. Te vakcine kupljene su u direktnim pregovorima sa kineskim proizvođačem.

Taj do sada najveći kontingent vakcina za Severnu Makedoniju će stići avionom do Beograda, odakle će do Skoplja biti trasnportovan specijalnim kamionom.

Povezane vesti

Vakcine će u skopskoj poliklinici „Jane Sandanski“ dočekati ministar zdravlja Venko Filipče i kineski ambasador Džang Džuo.

Filipče je prethodno najavio da će odmah nakon praznika početi masovna imunizacija kineskim vakcinama i da očekuje da bi moglo da se vakciniše i po 10.000 građana dnevno.

Masovna iminizacija kineskom vakcinom obavljaće se, osim u dvorani „Jane Sandanski“ u Skoplju gde je počela 5. aprila vakcinama Sputnjik dobijenim iz Srbije, odvijati i u sportskim salama u još šest gradova u unutrašnjosti – Bitolju, Ohridu, Kumanovu, Tetovu, Štipu i Kavadarcima.

Prema informaciji koju je objavio Filipče, do sada je u Severnoj Makedoniji vakcinisano oko 60.000 ljudi protiv koronavirusa.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar