U Severnu Makedoniju stigao drugi kontingent vakcina iz Srbije

Region 24. feb. 202115:002 komentara
Podeli:
fajzer vakcina koronavirus
Izvor: Izvor: REUTERS/Sergio Perez/File Photo

Drugi deo donacije vakcina Fajzer ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar predao je svom kolegi iz Severne Makedonije Venku Filipčeu.

Povezane vesti:

Na Graničnom prelazu „Tabanovce“ Lončar je rekao da „danas ispunjavamo ono što smo obećali, dovezli smo 3.510 doza vakcina za građane Severne Makedonije“, što zajedno s prvim kontingentom koji je stigao 14. februara, iznosi ukupno 8.190 doza.

„Izuzetno mi je drago da smo bili u prilici da pomognemo našm komšijama, da pomognemo našim prijateljima. Gledaćemo da i dalje pomažemo“, rekao je ministar iz Srbije.

Filipče je zahvalio i istakao da je to „čin solidarnosti koji su dogovorili premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i predsednik Srbije Aleksandar Vučić“ 18. januara.

„Mi smo zahvaljujući ovim vakcinama kompanije Fajzer počeli proces imunizacije zdravstvenih radnika u našoj zemlji i to se za sada odvija odlično“, rekao je makedonski ministar.

Filipče je rekao da se dnevno vakciniše 250 do 300 zdravstvenih radnika i da će nova količina vakcina dobijena od Srbije biti dovoljna da se vakcinišu svi koji su u prirotetnoj grupi što su zdravstveni radnici koji leče kovid-pacijente.

Do danas u 10.00 sati vakcinisano je ukupno 1.510 medicinskih radnika u kovid-centrima, od planiranih 4.000 koji vakcinutreba da dobiju kao prva pripritetna grupa.

„Još jednom velika zahvalnost ministru Lončaru, celoj srpskoj vladi, srpskom narodu za ovaj stvarno lep čin prijateljstva i dobrususedstva“, rekao je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar