U Severnoj Makedoniji u saobraćajnoj nesreći povređeno 35 migranata

Region 11. avg 202218:30
Podeli:
Izvor: MUP Srbije/ilustracija

U kamionu sa sirijskim migrantima, koji je iz Grčke ušao u Severnu Makedoniju sa Srbijom kao sledećim odredištem, povređeno je 35 osoba, javlja AP.

U saopštenju policije navodi se da je u trenutku nesreće u sredu uveče u blizini sela Marvinci na jugu zemlje u vozilu bilo 49 ljudi.

Povezane vesti

Povređeni migranti, od kojih jedan teže, prebačeni su na lečenje u Strumicu i Đevđeliju, a ostali su smešteni u pritvorski centar u Đevđeliji do deportacije u Grčku.

Vozač kamiona, za koga policija veruje da pripada lancu za krijumčarenje migranata, pobegao je peške.

Policija je saopštila pretpostavku da su migranti krenuli na sever, ka Srbiji, u nameri da odatle nastave ka bogatijim evropskim zemljama.

Ublažavanje ograničenja putovanja uvedenih tokom pandemije virusa korona dovelo je do toga da sve veći broj migranata pokušava da koristi balkansku rutu ka Evropi, idući preko Turske i Grčke do Severne Makedonije i Srbije.

Portparolka policije Suzana Pranikj izjavila je za AP da je policija ove godine sprečila više od 11.500 ljudi da ilegalno uđu u zemlju, a da je 88 odsto njih pokašalo da uđe iz Grčke.

U istom periodu, policija je uhapsila 62 osumnjičena za krijumčarenje migranata, među njima su 15 strani državljani.

Broj pristiglih migranata je udvostručen u odnosu na isti period prošle godine, a mahom su poreklom iz Pakistana, Sirije i Indije.

Komentari

Vaš komentar