U Severnoj Makedoniji kraći policijski čas i duže radno vreme kafića i restorana

Region 04. maj 202123:56 > 05. maj 2021 00:01
Izvor: Shutterstock

U Severnoj Makedoniji policijski čas od srede će počinjati dva sata kasnije, za koliko će biti produženo i radno vreme kafića i restorana, odlučila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju, policijski čas će umesto u 21.00 počinjati u 23.00 i trajajti kao i do sada do 5.00 narednog dana, dok će ugostiteljski objekti moći da rade do 22.30, ali samo otvoreni delovi, uz poštovanje postojećih mera i protokola.

Vlada Zorana Zaeva je prihvatila i predlog Komisije za zarazne bolesti da svi makedonski gradjani i stranci koji stižu iz Indije i Brazila idu u obaveznu samoizolaciju (karantin) zbog sprečavanja širenja novih sojeva kovida.

Kafićima i restoranima u Severnoj Makedoniji od 28. aprila je, posle tri sedmice zabrane, ponovo dozvoljeno da primaju goste, ali samo u otvorenim delovima do 20.30, dok je početak „policijskog časa“ pomeren sa 20.00 na 21.00.

Ograničavanje kretanja građana u noćnim satima u Severnoj Makedoniji je uvedeno 10. marta, nakon što je ubrzano počeo da se širi zarazniji britanski soj koronavirusa, dok su ugostiteljski objekti zatvoreni od 5. aprila.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar