TV Vijesti: Tužilaštvo traži da se Belivuk sasluša zbog ubistava u Crnoj Gori

Region 21. avg. 202121:50 > 23:262 komentara
Podeli:
Veljko Belivuk
Izvor: Pedja Milosavljevic/AFP

Specijalni tužilac Crne Gore Saša Čađenović trebalo bi da narednih dana sasluša u Beogradu Veljka Belivuka i članove njegove kriminalne grupe, koji se terete za ubistvo Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i otmicu Mileta Radulovića, u oktobru prošle godine u Danilovgradu.

Specijalno Tužilaštvo je pre nekoliko dana osumnjičilo članove Belivukove grupe za ovo dvostruko ubistvo i otmicu, pišu „Vijesti“.

Tela ubijenih Barana još nisu pronađena, a istražitelji čekaju nalaze veštačenja tragova izuzetih iz kuće u mestu Donji Crnci kod Spuža u kojoj su, kako se veruje Hodžić i Spahić, surovo likvidirani.

Povezane vesti:

Ekipa Televizije Vijesti pronašla je i kuću u kojoj se, kako se sumnja, desio surovi zločin.

Za njeno javno prikazivanje, od ukućana Televizija Vijesti nije dobila dozvolu.

Vlasnici kuće u kojoj se prema tvrdnjama istražitelja dogodilo dvostruko ubistvo nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima. Ističu da će se javno obratiti nakon što budu gotovi svi nalazi veštačenja.

Mimo kamere ukućani su potvrdili da je obavljen pretres njihove kuće i da veruju da će nalazi veštačenja potvrditi ono u šta oni veruju – da se zločini nisu dogodili u njihovom domu i da su neosnovane sumnje da je u sve to umešan član njihove porodice – Ratko Živković, inače državljanin Srbije.

Demantuju i pisanje medija da su u rođačkim vezama sa Radojem Zvicerom koji važi za jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana. Živkovića, podsetimo, Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je obezbedio kuću u kojoj su dovedeni i ubijeni Spahić i Hodžić, ali i da je namamio žrtve. Iz Tužilaštva su saopštili detalje šta se dešavalo u kući.

„14. 10. 2020. godine, oko 15.00 časova, po dolasku oštećenih u kuću Živkovića, osumnjičeni Belivuk je odmah lišio života Hodžića na način što je pucao iz vatrenog oružja i pogodio ga u predelu glave nanoseći mu povrede usled kojih je nastupila smrt. Osumnjičeni Miljković i Janković su istovremeno fizički nasrnuli na oštećenog Spahića, vezali ga, kao i Radulovića koji se nalazio sa njima u društvu. Spahić je ubijen istog dana dok su Radulovića drugi, za sada nepoznati pripadnici kriminalne organizacije, odveli na drugu lokaciju“, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Sagovornik Televizije Vijesti iz istrage navodi da se narednih dana mogu očekivati novi detalji kada je rič o otmici Radulovića, odnosno da crnogorski istražitelji sklapaju mozaik o tome šta se sa njim dogodilo nakon što je otet.

Komentari

Vaš komentar