TV Vijesti: Postignut dogovor s Đukanovićem oko opoziva ambasadora

Region 26. jan. 202119:52
Podeli:
Milo Đukanović Dritan Abazović Skupština Crne Gore
Izvor: Savo PRELEVIC/AFP

Na današnjem sastanku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića sa ministrom inostranih poslova Đorđem Radulovićem i potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem postignut je dogovor o opozivu sedam ambasadora, saznaje Televizija Vijesti.

Televizija Vijesti prenosi da Abazović i Radulović nakon sastanka nisu želeli da daju izjave, već su kratko kazali da će biti izdato zajedničko saopštenje predsednika i vlade.

povezane vesti

Đukanović bi, kako saznaje TV Vijesti, trebalo da potpiše ukaze o opozivu sedam ambasadora, ali je Radulović dužan da mu dostavi adekvatna obrazloženja za svakog od njih.

Radulović je inicirao sastanak sa Đukanovićem nakon krize u rešavanju pitanja opoziva sedmoro diplomata, koje je zatražila Vlada, ali predsednik države nije hteo da potpiše ukaz o tome.

Šef diplomatije je u obrazloženju naveo da su oni naneli štetu interesima države, ne precizirajući o čemu je reč, a upravo taj nedostatak informacija Đukanoviću je bio motiv odbijanja da potpiše ukaz o opozivu.

Radulović je odlučio da opozove ambasadora u Kini Darka Pajovića, u Srbiji Tarzana Miloševića, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, ambasadora pri Svetoj stolici Miodraga Vlahovića, ambasadorku u Italiji Sanju Vlahović, ambasadora u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića i ambasadorku u Nemačkoj Veru Kuliš.

Komentari

Vaš komentar