Tužilaštvo BiH predlaže kaznu od godinu dana zatvora za Tijanu Ajfon

Region 28. jan. 202114:301 komentar
Podeli:
Sud BiH, Tužilaštvo BiH
Izvor: N1

Optužena Tijana Maksimović (29) iz Beograda, u celosti je priznala krivicu za kazneno delo za koje je tereti optužnica. Predložena je zatvorska kazna u trajanju od jedne godine.

Povezane vesti

U predmetu protiv optužene za međunarodno navođenje na prostituciju, iz člana 187. Kaznenog zakona BiH, optužena je, u prisustvu advokata, u celosti sporazumno priznala krivnicu za kazneno delo za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Shodno sporazumu, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine. Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenog dela.

Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sud BiH prihvatio je sporazumno priznanje krivice.

Optužena je lišena slobode u maju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dve devojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje seksualnih usluga za novac, na jednoj zabavi u okolini Bijeljine.

Provedenom policijskom akcijom, učesnici zabave su otkriveni i lišeni slobode od strane policijskih službenika MUP Republike Srpske, u akciji kodnog naziva „Kristal“.

Komentari

Vaš komentar