Trivić: Zbog izborne krađe neću priznati rezultate izbora za predsednika RS

Region 04. okt 202211:3830 komentara

Partija demokratskog progresa (PDP) ne odustaje od tvrdnji da je kandidatkinja opozicije za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić pobedila svog protivkandidata Milorada Dodika (SNSD), navodeći da se u izbornoj noći desila ogromna izborna krađa i prekrajanje biračke volje.

Trivić je danas saopštila da PDP na desetine biračkih mesta pronalazi dokaze da je ona, kao jedan od dva kandidata između kojih se vodi najveća bitka, dobila ili nula, ili jako mali broj glasova, jedan ili dva, a da su njeni glasovi upisani drugim kandidatima sa liste za predsednika RS.

Povezane vesti

Objavila je video prilog bijeljinske BN televizije u kojem predsednik biračkog odbora u mestu Krajišnik kod Gradiške, gde je rođena njena majka, javno priznaje da je njene glasove upisao drugom kandidatu, Zoranu Kaliniću iz „Naša priča-RS“.

„Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na na glasačkom listiću nalazio iznad Jelene, upisao podatke umesto njoj, a njoj sam upisao tri nule“, izjavio je Gutić.

Na novinarsko pitanje da li zna da se radi o krivičnom delu, on je odgovorio da je svestan toga, ali da u dogovoru sa Gradskom izbornom komisijom Gradiška nije menjao podatke, jer su mu rekli „da će se brojanje ponoviti“.

„Više od 32.000 nevažećih listića, brojne neregularnosti u Doboju, Zvorniku i Prijedoru i širom Republike Srpske, uz mnoge neregularnosti, pojavljivanje ‘slepih’ ljudi, pokazivača, isterivanja posmatrača sa biračkog mesta, otvaranja vreća tokom noći, menjanja zapisnika… Sve ovo su razlozi zbog kojih neću priznati izborne rezultate za nivo predsednika RS i insistiraćemo kod CIK BIH da se izbori ponove“, istakla je Trivić.

Dodala je da pravni tim PDP sve dokumentuje i predaje nadležnim institucijama, naglašavajući da će iskoristiti sva civilizovana i demokratska sredstva da stvari isteraju na čistac, kako bi se ispoštovala narodna volja.

Komentari

Vaš komentar