Tradicionalna trka đubretara u Zagrebu izazvala oduševljenje okupljenih

Region 20. avg 202114:51
Podeli:
Izvor: Anadolija/Stipe Majic

Tačno u podne na Trgu bana Josipa Jelačića, kao stalni deo programa Međunarodnog festivala ulične umetnosti Cest is d' Best, održana je tradicionalna, 15. trka trokolica radnika Gradske čistoće, nakon koje je pobednik s kolegama odvozao počasni pobednički krug.

Međunarodni festival ulične umetnosti Cest is d’ Best, koji se 25. put održava na više lokacija u zagrebačkom centru, bio je domaćin 15. trke đubretara, odnosno radnika Gradske čistoće na trokolicama koje su im, uz kantu za smeće, brezovu metlu i lopatu, glavni alat za svakodnevnu borbu protiv otpadaka i smeća.

Zbog okolnosti prouzrokovanih pandemijom, ove godine broj takmičara, ali i posmatrača, na vrelom zagrebačkom suncu bio je primetno manji u odnosu na predpandemijske godine.

No, veselje najmlađih i pljesak okupljenih nisu izostali za pobednika Ekrema Kahrimanovića, posebno kada bi pri većim brzinama u krivini trokolicu nagnuo na bok vozeći na dva točka.

„Zadovoljan sam pobedom, ipak sam imao vremena da se istreniram u svojoj dugogodišnjoj karijeri u pogonu Gradske čistoće”, kazao je Ekrem Kahrimanović, pobednik ove trke prvi put.

Dugodišnji šampion trke đubretara Vanja Lojna, koji je svoju nadmoć nad kolegama potvrdio na trkama deset puta, ove godine nije učestvovao, kao ni neke druge kolege koje su učestvovale redovno.

Festival Cest s d’ Best zvanično je otvoren sinoć na Zrinjevcu, a posetioci Zagreba imaće vremena do nedelje 22. avgusta besplatno da pogledaju neke od brojnih događaja na ulicama centra Zagreba.

Komentari

Vaš komentar