Torcida: Nadležni da ispitaju ceo slučaj, navijači izloženi torturi i nasilju

Region 22. maj. 202222:03 > 22:427 komentara
Podeli:
Izvor: Pixsell

Nakon što je fudbalski klub Hajduk iz Splita u saopštenju osudio svako nasilje i nerede na autoputu A1 kod odmorišta Desinec, saopštenjem se oglasila i Torcida u kojem je pozvala policiju i institucije da ispitaju ceo slučaj.

Klub navijača Hajduka ‘Torcida Split’ traži od hrvatskih državnih institucija da pažljivo istraže i sankcionišu „niz nezakonitih, nehumanih i netaktičnih radnji rukovodstva Građanskog fudbalskog kluba Dinamo i pripadnika hrvatske policije, koji su doveli do incidenta u kojem je više građana povređen po prvi put u istoriji pucnjave“, stoji mu saopštenju.

Povezane vesti

„Upozoravamo da je ovaj slučaj eskalacija višegodišnjeg nasilja i torture, često zahvaljujući povezanosti korumpiranih članova ili saradnika osuđene zločinačke organizacije u fudbalu i bliskih kadrova iz policijskih struktura“, navodi Torcida.

Klub navijača Hajduka Torcida Split podsetio je da je policija dužna da obezbeđuje fudbalske utakmice, a ne da "pomaže njihovim organizatorima" u sprovođenju nezakonitih, proizvoljnih i apsurdnih ograničenja pri ulasku navijača na stadion, da je dužna da prati sprovođenje zakona koji, između ostalog, predviđa da organizatori utakmica obezbede normalan dolazak navijača na stadion na vreme, kao i da je hrvatska policija dužna da štiti hrvatske državljane, a ne da puca u njih, "bije sve koji daju znake života", neselektivno maltretira suzavcem, šutira vezane ljude i palicama uništava njihova vozila. Ona je dužna i plaćena da postupa po zakonu, "a ne kao banda", navode iz Torcide.

Torcida tvrdi da niko od upucanih građana nije povređen na pumpi, već među kolonom automobila zaustavljenih na autoputu.

Komentari

Vaš komentar