Tela nastradalih makedonskih građana u Bugarskoj sutra će biti preneta u Skoplje

Region 02. dec. 202113:18
Podeli:
bugarska autobus nesreća severna makedonija
Izvor: REUTERS/Stoyan Nenov

Svih 45 žrtava u saobraćajnoj nesreći makedonskog autobusa, koji je izgoreo u Bugarskoj, identifikovano je i sutra će sa dva bugarska vojna aviona njihovi ostaci biti preneti u Skoplje.

Zamenik bugarskog državnog tužioca Borislav Sarafov je za ageciju BTA rekao da je već identifikovano svih 45 žrtava iz autobusa koji se zapalio na autoputu „Struma“ i da je identifikacija napravljena pomoću DNK profila.

POVEZANE VESTI:

Tela nastradalih makedonskih građana, kako je najavio bugarski ambasador u Skoplju Angel Angelov, sutra će u dva vojna aviona biti transportovana u Severnu Makedoniju.

„Bugarska će obezbediti dva vojna transportna aviona, kojima će sutra ujutro biti trasportovani ostaci poginulih u saobraćajnoj nesreći“, rekao je Angelov u Štipu, a prenela agencija MIA.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije je potvrdilo da će sutra prepodne na Međunarodni aerodrom „Skoplje“ stići posmrtni ostaci nastradalih u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj.

U toj nesreći, kada se autobus skopske firme „Besa trans“ na povratku iz Turske zapalio i izgoreo na autoputu „Struma“ u blizini Sofije u ranim jutarnjim satima 23. novembra, poginulo je 45 putnika, a sedam je povređeno.

Poslednji od sedam povređenih putnika je juče vraćen u Skoplje.

Komentari

Vaš komentar