Stradala oba vozača u subotnjoj nesreći u Hrvatskoj, završene obdukcije

Region 08. avg 202217:44 > 21:59
Podeli:
Izvor: TANJUG/ FOTO HINA/ SINISA KALAJDZIJA

Poginula su oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sleteo s autoputa A4 kod Brezničkog Huma u Hrvatskoj i obavljene su obdukcije svih stradalih Poljaka, potvrdio je u ponedeljak za Hinu portparol Županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu Darko Galić.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja ase dogodila u jutarnjim časovima u subotu poginulo je ukupno 12 osoba, a 32 su povređeni, svi poljski državljani.

Povezano:

Portpatol tužilaštva potvrdio je da su obavljene obdukcije stradalih Poljaka.

„Obavljene su obdukcije na stradalima i prikupljaju se podaci o samom putu autobusa i svim događajima koji su prethodili sletanju autobusa s autoputa. Najvažnija je obdukcija preminulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju“, kazao je Galić.

Dodao je da su oba vozača autobusa poginula i da je neosporno utvrđeno koji je vozač upravljao autobusom u trenutku nesreće.

Vozač je, navodi, bio vezan sigurnosnim pojasom.

„Nakon prikupljanja svih podataka Državno tužilštvo će odlučiti hoće li se postupak voditi ovde ili u Poljskoj s obzirom da se radi o svim stradalima državljanima Poljske“, izjavio je Galić.

Dvoje teško povređenih Poljaka i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno, saznaje Hina.

Poljska planira ove nedelje, moguće već u sredu, da vrati kući desetak povređenih, najavio je ranije danas zamenik poljskog ministra zdravstva. Rekao je kako su poljske vlasti u stalnom kontaktu s hrvatskim bolnicama.

Komentari

Vaš komentar