Stariji kovid pacijent pobegao iz bolnice u Štipu i sat kasnije preminuo

Region 24. apr. 202115:34
Podeli:
Izvor: Foto: Shutterstock

Jedan stariji kovid pacijent pobegao je iz modularne bolnice u Štipu i nedugo zatim je pronađen mrtav u neposrednoj blizini, objavili su lokalni mediji.

Kako navode, taj pacijent (75) je oko ponoći pobegao iz štipske modularne kovid bolnice i sat kasnije je pronađen mrtav u jednog od obližnjih ulica u blizini srednje medicinske škole.

Mrtvo telo je pronašao prolaznik i prijavio policiji, koja je prvo pomislila da se radi o pregaženom pešaku zbog vidljivih tragova kočenja u blizini.

Kasnije je, prema kablovskoj Televiziji 24, utvrđeno da se radi o pobeglom kovid pacijentu, koji je bio na kiseoničkoj podršci.

Prvi rezultati obdukcije pokazuju da na telu nema vidljivih tragova nasilja i da je verovatno razlog smrti plućna pneumonija.

Direktor Kliničke bolnice u Štipu Alen Đeorđijev je agenciji MIA potvrdio da je taj pacijent pobegao, navodeći da je izašao na zadnji ulaz na koji se dovode pacijenti.

„Glavni ulaz modularne bolnice je uvek zaključan, ali je pacijent uspeo da izađe kroz zadnji ulaz na koji se dovode pacijenti“, rekao je Đeorđijev i istakao da je formirana komisija koja treba da iztraži taj slučaj.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar