Srušio se avion „cesna“ na Braču, pilot i dva putnika preživeli

Region 28. jun 202210:54 > 11:333 komentara
Podeli:
mali avion cesna
Izvor: Pixabay/Ilustracija

Jutros oko 9.40 na području ostrva Brača pao je sportski avion cesna, pri čemu su, prema prvim nezvaničnim informacijama, svi putnici preživeli.

Kako Hina saznaje iz privatnih izvora, pri padu je povređeno nekoliko osoba.

Hitne službe su na terenu.

Operativni centar Civilne zaštite potvrdio je da je od Hrvatske kontrole vazdušnog saobraćaja primio dojavu o padu aviona tipa cesna 172 na području pustinje Blaca na Braču.

„U avionu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaveštene su sve nadležne službe, a na mesto događaja upućeni su radnici civilne zaštite uključujući pripadnike državne intervencijske formacije civilne zaštite, policija, vatrogasci, hitna pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Svi putnici su preživeli i prema proceni vatrogasaca, koji su prvi došli na mesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spasavanja koordinira načelnik kancelarije Civilne zaštite Split“, saopštili su iz Civilne zaštite, preneo je N1 Zagreb.

Podsetimo, takođe avion cesna, koji je leteo iz Splita za Nemačku, srušio se 30. maja u mestu Broćanac kod Rakovice, a svi putnici su poginuli.

Komentari

Vaš komentar