Srbija donirala Severnoj Makedoniji 40.000 doza vakcine Sputnjik V

Region 01. apr. 202115:2046 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Srbija je Severnoj Makedoniji donirala ukupno 40.000 doza vakcine Sputnjik V, saopštila je vlada u Skoplju.

Prvi kontingent od 20.000 vakcina već je stigao u Skoplje, a preostalih 20.000 doza, kako je saopšteno, stići će „u narednom periodu“.

Vakcine su u Kliničkom centru u Skoplju dočekali premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i ministar zdravlja Venko Filipče.

„Dozvolite da podelim zadovoljstvo pristizanjem druge donacije Srbije. Akt ogromnog prijateljstva koje dolazi stvarno u mnogo značajnom trenutku za nas. Radi se o donaciji od dva puta po 20.000 Sputnjik V vakcina, koje dolaze u periodu koji nam je važan da produži kontinuitet masovne vakcinacije“, rekao je Zaev novinarima.

U Severnoj Makedoniji je u sredu počela masovna vakcinacija sa 24.000 doza Astrazeneke koje su stigle preko Kovaks sistema i kako je istakao Zaev, ova donacija Srbije je dragocena da se proces imunizacije ne bi prekidao dok ne stignu naručene vakcine.

Денеска пристигнаа 20.000 вакцини „Спутник В“, донација од Србија. Со ова обезбеден е континуитет на процесот на…

Posted by Zoran Zaev on Thursday, April 1, 2021

„Juče je bukvalno počela masovna vakcinacija sa 24.000 vakcina Astrazeneka koje su stigle preko Kovaks sistema. Ovih dva puta po 20.000 vakcina su zaista dragocene da možemo da produžimo proces vakcinacije u kontinuitetu, bez ikakvog zastoja, dok ne stignu naše količine koje su naručene preko Kovaksa i u direktnim dogovorima sa Kinom, sa Rusijom i Fajzerom“, rekao je Zaev.

Srbija je prethodno donirala 8.000 Fajzer vakcina, što su prve vakcine koje su došle u Severnu Makedoniju, a upotrebljene su za vakcinaciju zdravstvenih radnika.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar