Špigl: Šmit izgubio strpljenje, ponašao se nediplomatski

Region 18. avg 202215:01 > 15:1118 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Nemački list "Špigl" objavio je da je Kristijan Šmit izgubio strpljenje na konferenciji za novinare u Goraždu.

List piše da se Šmit, bivši nemački ministar ekonomije, ponašao nediplomatski i vikao na novinara kada mu je postavio pitanje o spornim izmenama Izbornog zakona BiH.

Povezane vesti

„Špigl“ navodi da su ovaj ispad političara Hrišćansko-socijalne unije (CSU) kritikovale dve vladajuće stranke, među kojima je i bivši nemački savezni ministar i član stranke Zelenih Jirgen Tritin.

Nemački nedeljnik „Fokus“ je u svom onlajn izdanju naveo da je Šmit, koji je izložen kritikama zbog sporne reforme Izbornog zakona u BiH, reagovao izlivom besa nakon novinarskog pitanja o Izbornom zakonu.

Poslanica Evropskog parlamenta Delara Brukhard je, komentarišući Šmitovo ponašanje, napisala na „Tviteru” da je društvu u Bosni i Hercegovini potrebna „solidarnost u borbi protiv rasističke podele u zemlji i za demokratsku izbornu reformu”, te da ono što ona dobije je Šmitov nastup i objavio snimak .

Šmit je juče, nakon pitanja novinara u Goraždu o izmenama i dopunama Izbornog zakona BiH, počeo da galami rekavši da mu je dosta političkih igara.

Republika Srpska ne priznaje Šmita kao visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Komentari

Vaš komentar