Specijalni tužilac Crne Gore: Nisam planirao da hapsim Krivokapića

Region 11. jun. 202107:371 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da nema nikakvih informacija o navodnom planu za hapšenje predsednika Vlade Zdravka Krivokapića.

Povezane vesti:

„Niti znam šta je premijer radio u Patrijaršiji, niti sam informisan da je planirao da izvrši krivično delo veleizdaje, niti sam planirao da ga hapsim“, kazao je Katnić za podgorički radio Antena M komentarišući večerašnje tvrdnje Krivokapića da je dobio informaciju da bi bio uhapšen da je potpisao Temljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Beogradu.

Upitan ko je trebalo da ga hapsi, Krivokapić je kazao da je prema njegovim informacijama to trebalo da bude po nalogu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

Krivokapić na sastanku u Patrijaršiji krajem maja ipak nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC, a juče je izjavio da su sporna dva člana tog dokumenta.

Jedan član se odnosio na verske praznike koji su bili u direktnom sukobu sa Zakonom o verskim praznicima u Crnoj Gori, kazao je premijer Crne Gore.

„I član 7, deo koji se tiče tog jednog dela neusklađenosti, a tiče se imovinskih pitanja koji je predviđao dodatno preispitivanje elemenata koji još nisu katastarski upisani“, naveo je Krivokapić.

Komentari

Vaš komentar