Sneg i niska temperatura na crnogorskom primorju, Korčuli i u Hercegovini

Region 13. feb. 202112:33 > 14:24
Podeli:
Sneg u CG
Izvor: You tube/Nova S

Na Crnogorskom primorju i u okolini Podgorice od ranih jutarnjih časova počeo je da provejava sneg. Hrvatsko ostrvo Korčula pokriveno je s nekoliko centimetara snega. Slab sneg pada i u Trebinju u Republici Srpskoj, a u celoj Hercegovini je temperatura vazduha ispod nule.

Sneg i susnežica su najavljeni na gotovo celom području Crne Gore.

Prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju, najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus 11 do pet stepeni Celzijusovih.

Na ostrvu Korčula takođe je počeo da pada sneg, a zadržao se i u mestima uz more pa su šetalište i krovovi pokrivene s nekoliko centimetara snega.

I u Trebinju, udaljenom vazdušnom linijom 22 kilometra od Dubrovnika, od jutros pada slab sneg, a u celoj Hercegovini temperatura vazduha je ispod nule, a najhladnije je na Čemernu, gde ima i 26 centimetara snega – minus 13 stepeni Celzijusovih.

U trebinjskoj meteorološkoj službi kažu da je jutros u Trebinju izmereno minus dva stepena Celzijusova, te da duva slab severac, pa je subjektivni osećaj da je dosta hladnije.

U Bileći su izmerena minus četiri stepena, u Gacku minus devet.

Sneg koji pada slabijim intenzitetom nije napravio probleme, kažu dežurne službe i pozivaju vozače na oprez zbog poledice.

Trebinjski komunalci od jutros na terenu posipaju ulice abrazivnim sredstvima.

Komentari

Vaš komentar