Šmit pozvao građane BiH da sutra izađu na izbore

Region 01. okt 202220:544 komentara
Izvor: N1

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovni Kristijan Šmit pozvao je gradjane BiH da na sutrašnjim opštim izborima iskoriste demokratsko pravo glasa na opštim izbima i tako aktivno učestvuju u definisanju smera države za naredne četiri godine.

„Neki kažu da se ništa ne menja i da politika stoji u mestu. Postoje mnogi nagomilani problemi koji čekaju vaše političke predstavnike da zasuču rukave i nađu rešenja, jer život ne stoji u mestu“, kazao je Šmit u poruci građanima u BiH.

Prema njegovim rečima, kroz pandemiju korona virusa, rat u Ukrajini, rastuću inflaciju i nadolazeću energetsku krizu videlo se da uvek postoje novi izazovi, a institucije BiH na svim nivoima moraju biti u stanju da odgovore na te izazove.

„U protivnom će vaša deca odgovoriti tako što će otići iz ove zemlje“, ocenio je Šmit.

Zbog toga, dodao je, gradjani moraju da učestvuju u odlučivanju i moraju na sutrašnjim izborima da izaberu predstavnike koji će raditi za njih i za njihovu decu, kao i prosperitet zemlje.

„Beskrajne političke blokade moraju prestati. Ne može više biti vlada u tehničkom mandatu, a institucije moraju raditi kako bi napokon iskorenile diskriminaciju iz izbornog sistema ove zemlje“, naglasio je visoki predstavnik u BiH.

Rekao je da taj proces počinje sutra ispunjenjem građanske dužnosti na biralištima, a nastavlja se brzim formiranjem vlasti na osnovu izbornih rezultata.

„Moja kancelarija će pratiti ovaj proces, a ja ću intervenisati ako bude neophodno da bismo obezbedili da se vaša volja, kao glasača, poštuje“, dodao je Šmit.

Komentari

Vaš komentar