Smenjeni načelnici Centra bezbednost Nikšić uoči izbora

Region 27. feb. 202114:205 komentara
Podeli:
Policija, Crna Gora
Izvor: Ilustracija / ANADOLIJA / Adel Omeragić

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Zoran Brdjanin smenio je dvojicu rukovodilaca policije u Nikšiću. To je prva odluka Brdjanina nakon što je pre par dana izabran na taj položaj, a doneta je uoči lokalnih izbora u Nikšiću 14. marta koji se održavaju u jeku velikih tenzija i incidenata na nacionalnoj osnovi.

Poslednji incident dogodio se sinoć kada je, prema tvrdnjama koalicije Za budućnost Nikšća, pretučen njihov aktivista. Policija se tim povodom još nije oglasila.

Brdjanin je, kako je saopšteno, smenio načelnika Centra bezbednosti Nikšić Tihomira Goranovića i komandira tog centra Darka Madjarića.

„Pripadnici Uprave policije neće biti akteri dnevnopolitičkih dešavanja, a posebno ne u kontekstu usložnjavanja političkih prilika jer je Uprava policije kao institucija iznad svakog pojedinca, te je u skaldu sa tim navedena odluka doneta“, saopštila je Uprava policije.

Njihove poslove će obavljati rukovodilac Stanice kriminalističke policije Centra bezbednosti Herceg Novi Dragoljub Peković.

Lokalni izbori u Nikšiću su prvi od kada je na parlamentranim izborima 30. avgusta vlast izgubila Demokratska partija socijalista (DPS).

Zabrinutost zbog situacije u toj opštini su iskazali i predstavnici EU i SAD. U brojnim reakcijama upozorili su da se ne sme dozvoliti uticaj „spoljnog faktora“.

DPS optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se direktno meša u izborni proces u Nikšiću i da podržava listu okupljenu oko Demokratskog fronta (DF).

Komentari

Vaš komentar