Slovenija promenila pravila za ulazak u zemlju

Region 10. apr. 202122:27
Podeli:
Slovenija
Izvor: AFP

Slovenija menja pravila za ulazak u zemlju, pa prema novoj uredbi Vlade, neke kategorije putnika na granici neće morati da predoče negativan PCR test, a za neke će, osim takvih testova iz EU i Šengena, važiti i oni iz Velike Britanije i SAD.

Bez negativnog testa i karantina u Sloveniju će moći da uđu i akreditovani novinari na službenom putu u inostranstvo, kao i osobe koje dolaze iz neophodnih razloga vezanih za uklanjanje neposredne opasnosti za zdravlje, život, imovinu ili zbog mogućnosti nastanka materijalne štete, ali se u roku 12 časova nakon prelaska granice moraju vratiti.

Isto važi i da dnevne i nedeljne migrante, koji rade u susednim državama, te osobe koje su upućene preko granice radi obavljanja usluga, ali uz uslov da se u zemlju vrate najkasnije u roku pet dana nakon odlaska.

Vlada Slovenije ažurirala je i popis zemalja koje tretira kao „crvene“, epidemiološki riskantnije, na kojem je oko 135 zemalja.

Oznaku crvene destinacije dobila je cela Austrija, kao i Danska, a u Španiji samo nekoliko administrativnih jedinica nije crveno, javili su slovenački mediji.

Slovenija je prijavila 1.250 novih slučajeva virusa, dok je 12 osoba preminulo.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar