Sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore negirao krivicu

Region 26. maj. 202209:501 komentar
Podeli:
crnogorska policija
Izvor: Nova M

Sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, Miloš Medenica, negira da je organizovao kriminalnu organizaciju radi šverca droge i cigareta, ali i nezakonitog uticaja na sudske ishode u pojedinim predmetima radi novčane koristi, objavili su podgorički mediji.

Pročitajte još:

Njemu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

Advokat Stefan Jovanović je kazao medijima da je Milošu Medenici odredjeno zadržavanje zbog opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike.

„U prethodnom periodu nije bio u mogućnosti da bude dostupan nadležnim organima iz razloga što je bio na jednoj klinici za lečenje bolesti zavisnosti. Kada je završen proces lečenja, odlučio je da se stavi na raspolaganje pravosudnim organima“, rekao je Jovanović.

On medijima nije rekao da li je Miloš Medenica dogovorio predaju sa crnogorskim vlastima.

„Ono što mogu reći jeste da je kupio avionsku kartu u jednom pravcu i došao“, kazao je advokat.

Medenica je uhapšen nakon što je avionom iz Beograda, juče u 10.35 sati, doputovao na aerodrom u Golubovcima gde su ga sačekali policajci koji su ga sproveli do prostorija Specijalnog policijskog odeljenja.

Za Medenicom je krajem aprila raspisana lokalna potraga, a potom i nacionalna poternica pošto je bio nedostupan crnogorskim istražnim organima radi saslušanja na okolnosti stvaranja kriminalne organizacije, čiji je pripadnik, prema stavu tužilaštva i njegova majka Vesna Medenica, bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar