Severna Makedonija ukida policijski čas i ograničenje radnog vremena lokalima

Region 15. jun. 202120:442 komentara
Podeli:
OhridOhridsko Jezero, Ohrid, Severna Makedonija, sko Jezero, Ohrid, Severna Makedonija,
Izvor: Petar Lazović

Vlada Severne Makedonije odlučila je da od sutra ukine policijski čas i ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata i da ponovo dozvoli održavanje dogadjaja na otvorenom.

Pročitajte još:

Zabrana kretanja građanima tokom noći uvedena je 10. marta da bi se sprečilo okupljanje mladih posle zatvaranja kafića i širenje kovida, nekoliko puta je skraćivana i od 13. maja počinje u ponoć i traje do 4.00.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice vlade Zorana Zaeva, od 16. juna se ukida ograničenje rada ugostiteljskih objekata, koje je kao jedna od antikovid mera do sada bilo do 23.30, ali i dalje goste mogu da primaju samo u otvorenim delovima.

Na preporuku Komisije za zarazne bolesti ukida se i ograničenje radnog vremena i restorana i kafea u hotelima, kao i kazina i kladionica, a kazinima i automat klubovima se dozvoljava da služe pića u unutrašnjosti objekta.

Vlada je dozvolila i održavanje događaja na otvorenom sa 50 odsto popunjenosti kapaciteta prostora, ali i ograničenjem do najviše 1.000 posetilaca.

Ukida se ograničenje do 100 gostiju na svadbama, proslavama i veseljima na otvorenom prostoru-letnjim terasama, uz ograničavane maksimalnog kapaciteta do 50 odsto tog mesta.

Na sednici vlade donet je i zaključak o prestanku važenja obaveze ugostiteljskog objekta da registruje proslavu koju organizuje i da je prijavljuje Ugostiteljskoj komori koja vodi registar svadbi, proslava i drugih veselja.

U skladu za odlukama vlade preporučeno je da se donese novi protokol za organizovanje svadbi, proslava i veselja.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar