SDP: Utvrditi da li se Srbija meša u izbore u Crnoj Gori

Region 23. feb. 202111:562 komentara
Podeli:
N1

Socijaldemokratska partija (SDP) zatražila je od potpredsednika Vlade Crne Gore i koordinatora bezbednosnih službi Dritana Abazovića da odgovori da li se vlast u Srbiji meša u izborni proces u Nikšiću i šta su bezbednosni organi tim povodom do sada preduzeli.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru poziva da se raščiste optužbe oko mešanja drugih država u izborni proces, upozoravajući da „treba proceniti koliko su interesi određenih spoljnih aktera interesi same Crne Gore“, podseća se u saopštenju SDP na debatu od ponedeljka u Spoljnopolitičkom parlamentu o izveštaju o Crnoj Gori.

Abazović, iako prilično govorljiv na druge teme o ovome uporno i glasno ćuti. Nije valjda Vlada Crne Gore do te mere zavisna da ne sme ni konstatovati očigledno, a kamoli reagovati, prenose Vijesti saopštenje SDP.

U saopštenju se navodi i da „svaki građanin vidi šta se dešava u Nikšiću, samo onaj koji kontroliše bezbednosni sektor i čiji je to posao, ne smi da vidi neskrivenu (Aleksandar) Vučićevu bitku za Nikšić“.

Komentari

Vaš komentar