Sastanak Đukanovića i Palmera: Cilj stabilna Crna Gora zaštićena od uticaja

Region 07. jul. 202120:58 > 23:524 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Cilj Sjedinjenih Američkih Država je stabilna Crna Gora na evropskom i evroatlantskom putu, zaštićena od spoljnih uticaja, saopšteno je iz kabineta Mila Đukanovića nakon sastanka sa Metjuom Palmerom.

Palmer je, kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, rekao da je interes SAD da u partnerstvu sa Evropskom unijom doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana, uz poruku da je Evropska unija vrednosni, a ne samo interesni klub, što je izazov za region na putu ka članstvu.

Đukanović je kazao da su odnosi Crne Gore i SAD na zavidnom nivou i izrazio zadovoljstvo prepoznatim najavama intenzivnijeg američkog angažmana u regionu, ocenivši da je to dobar put da se stanje na Zapadnom Balkanu sredi i umanje maligni uticaji koji nose opasnost destabilizacije.

Crna Gora će uvek biti mali, ali pouzdan partner u savladavanju destrukcije i putu napred, poručio je Đukanović, uz ocenu da se vlasti menjaju, ali da ne sumnja da će Crna Gora ostati na ovom putu i biti vredan partner u promociji stabilnosti i evroatlantskih vrednosti na Zapadnom Balkanu.

Palmer će se sutra sastati sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i predsednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Komentari

Vaš komentar