Abazović: Svako ko želi da sruši vladu želi da udalji Crnu Goru od EU

Region 07. jul 202208:47 > 10:44
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Svako ko želi da sruši Vladu, želi da Crnu Goru udalji od Evropske unije, izjavio je premijer Dritan Abazović, koji je prisustvovao sastanku lidera partija koje podržavaju i učestvuju u izvršnoj vlasti.

Lideri partija na vlasti sastali su se u kabinetu premijera, a tema je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i dalji opstanak Vlade. Na sastanak su došli lideri partija koje čine skupštinsku većinu.

Pročitajte još

Abazović je na pitanje da li je doveden u pitanje opstanak izvršne vlasti, rekao da je „moguće da se krenulo u taj scenario“, prenele su Vijesti.

„Jutros iz Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije nije rečeno da će rušiti Vladu, svi su pri stavu da se Vlada očuva. Bilo je i predloga da se još razgovara, ne smatram to nedobronamernim“, kazao je Abazović.

On je dodao da može Vlada da se sruši, ali da se onda ruše evropski snovi Vlade.

„Podelili smo razmišljanja, dijalog pomaže, imali smo sastanak, on još traje. Nastaviće kolege“, rekao je Abazović, dodavši da ostaje pri stavu da ta tema ne treba da preokupira javnost.

Rekao je da će se danas sastati Komisija za politički sistem, uz podsećanje da će u petak biti sednica Vlade.

„Mislim da je žalosno da se Crna Gora ovako bavi crkvom u turističkoj sezoni i u susret rastu cena Da li neko želi da destabilizuje Crnu Goru i kome to ide u prilog, neka građani presude, to nije u korist građana. Premijer i Vlada neće podsticati tu destabilizaciju „, zaključio je Abazović.

URA podržava potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

Predsedništvo Građanskog pokreta URA saopštilo je u sredu uveče da podržava potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC. Smatraju da je to pitanje koje Crnu Goru opterećuje deset godina i da u najskorije vreme na njega treba staviti tačku, a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom.

Vlada Crne Gore bi, kako je ranije najavljeno, u petak trebalo da glasa o predloženoj verziji Temeljnog ugovora o odnosima države i SPC.

Ministre odbrane i spoljnih poslova poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića iz Socijaldemokratske partije, koji se protive sadržaju ugovora, premijer Dritan Abazović nazvao je „ekstremistima, koji imaju za cilj da destabilizuju Vladu i da državu vrate u devedeste godine“.

Konjević je na Tviteru odgovorio Abazoviću ocenom da je „bolje biti ekstremista za svoju državu, nego njen izdajnik“.

Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića je ranije saopštila da se protivi formulacijama Temeljnog ugovora, koji je Vlada usaglasila sa SPC.

Komentari

Vaš komentar