Sahranjen novinar Vladimir Matijanić

Region 11. avg 202219:34
Podeli:
vladimir matijanić
Izvor: N1

Hrvatski novinar Vladimir Matijanić sahranjen je na splitskom gradskom groblju Lovrinac, a uz članove porodice i prijatelje ispratile su ga brojne kolege, novinari raznih redakcija i političari.

Pročitajte još:

Matijanić je umro 5. avgusta od posledica kovida-19, što je izazvalo veliku pažnju javnosti nakon što je njegova partnerka Andrea Topić objavila da lekari u splitskoj bolnici i hitna pomoć nisu želeli da mu pomognu iako je imao niz komorbiditeta. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti njegove smrti.

Na sahrani su, među ostalima, bili gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegov zamenik Bojan Ivošević, poslanici u saboru Hrvatske Arsen Bauk i Sandra Benčić, gradonačelnica Supetra Ivana Marković i bivša direktorka Drame HNK Split Marina Vujčić, javila je agnencija Hina,

Matijanića su ispratili i zamenica Županijskog državnog tužilaštva (ŽDO) Rene Laura, čelnici splitskog odbora Socijaldemokratske partije, novinarka HRTa i predsednica Europske federacije novinara Maja Sever, novinari Indexa, predstavnici Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Matijanić je kao tokom novinarske karijere otkrio brojne afere, bio je jedan od najboljih hrvatskih istraživačkih novinara i analitičara.

Karijeru je započeo u Slobodnoj Dalmaciji, nastavio u nedeljniku Feral Tribjun, pa ponovno u Slobodnoj Dalmaciji, a poslednjih godina radio je na portalu Index.

Autor je knjige „Kerum i propadanje Splita“ i dobitnik nagrade HND „Marija Jurić Zagorka“ za internetsko novinarstvo.

Komentari

Vaš komentar