SAD podržavaju dijalog u Crnoj Gori

Region 08. sep. 202123:212 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Sjedinjene Američke Države su saopštile da podržavaju dijalog u Crnoj Gori za koji će, kako je Glasu Amerike rekao portparol Stejt departmenta, biti potrebna značajna politička volja.

„Podržavamo konstruktivan dijalog sa političkim akterima i predstavnicima civilnog društva koji mora da se vodi u dobroj volji, sa prostorom za kompromis da bi uspeo i doveo do napretka Crne Gore na prosperitetnom i bezbednom putu“, navodi se u odgovoru neimenovanog portparola državnog sekretarijata na upit Glasa Amerike šta će SAD uraditi da pomognu da se smire tenzije u Crnoj Gori.

„Za takav dijalog će biti potrebna značajna politička volja i on na kraju krajeva zavisi od svih Crnogoraca“, navodi se u odgovoru iz Stejt Departmenta i dodaje da je „američka vlada posvećena multietničkoj, inkluzivnoj i demokratskoj Crnoj Gori, čvrsto ukorenjenoj u zapadnim institucijama“.

„Crna Gora ima ponosnu tradiciju međuetničkog sklada i sada je vreme da se nastavi dogradnja te zaostavštine da bi se stvorila svetlija budućnost za sve njene građane“, zaključio je portparol Stejt departmenta.

Komentari

Vaš komentar