Rusko ministarstvo: Zoran Milanović u bazi ukrajinske ekstremističke stranice

Region 27. jan. 202221:172 komentara
Podeli:
Zoran Milanović
Izvor: N1

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, nakon izjave da Ukrajini nije mesto u NATO-u, završio je "u bazi podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici Mirotvorac", izvestilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Dnevnik.hr.

„Hrvatski predsednik Zoran Milanović, nakon izjave da Ukrajini nije mesto u NATO-u, uvršten je u bazu podataka na ekstremističkoj stranici Mirotvorac, koja objavljuje lične podatke samozvanih neprijatelja Ukrajine. Kao što znate, novinar Roman Cimbaljuk, koji je završio na toj stranici zbog suprotstavljanja ukrajinskom režimu, kasnije je ubijen“, kazao je Aleksej Zajcev iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Povezano:

Na stranici Milanovića nazivaju saučesnikom ruskih osvajača. Navodi se i kako učestvuje u informativnim specijalnim operacijama Kremlja. A od ukrajinskih vlasti traže da razmotre radi li predsednik protiv nacionalne bezbednosti Ukrajine, prenosi Dnevnik.hr.

„Bilo koji zapadni funkcioner koji iznese stanovište drugačije od zvaničnog platiće svojim ugledom, karijerom, a moguće je i da će mu biti ugrožena bezbednost. Tako je viceadmiral Šonbah (Kay-Achim Schönbach), zapovednik nemačke mornarice, prisiljen na ostavku nakon što je izjavio da je Krim zauvek izgubljen“, dodao je Zajcev.

Komentari

Vaš komentar