Ruska ambasada u Crnoj Gori obustavlja rad konzularnog odeljenja

Region 29. sep 202221:597 komentara
Izvor: Shutterstock

Ambasada Rusije u Crnoj Gori saopštila je da usled "neprijateljskog postupanja crnogorskih vlasti" obustavlja rad konzularnog odeljenja od 30. septembra.

Pročitajte još:

Ona se oglasili povodom današnjih dešavanja, tokom kojih je njihovih šest diplomata proglašeno personama non grata.“U vezi sa neprijateljskim postupanjem crnogorskih vlasti prema ambasadi Rusije u Crnoj Gori, obustavlja se rad konzularnog odeljenja od 30. septembra na neodređeni rok“, napisano je na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Ruskim državljanima u Crnoj Gori su preporučili da kontaktiraju ambasade Rusije u susednim državama.

Crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova proglasilo je danas šest ruskih diplomata iz ambasade Ruske Federacije u Podgorici nepoželjnima u Crnoj Gori i oni će morati da napuste zemlju.

Ruske diplomate su proglašene za persone non grata „zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dve države“, saopšteno je iz ministarstva.

U poslednjih sedam meseci iz Crne Gore je proterano ukupno 12 ruskih diplomata.

Akcija proterivanja usledila je nakon danas pokrenute istrage protiv grupe crnogorskih i ruskih državljana osumnjičenih za špijunažu, a koju vodi Specijalno državno tužilaštvo.

Komentari

Vaš komentar