Roditelji teško povređene devojčice mesec dana u istražnom zatvoru

Region 03. apr. 202121:10 > 21:111 komentar
Podeli:
Izvor: Ilustracija N1

Istražni sudija Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo odredio je mesec dana istražnog zatvora roditeljima teško povređene dvogodišnjakinje, koja se za život bori u Klinici za dečije bolesti u Zagrebu.

„Majci se stavlja na teret da je udarala dete neprimerenom silom, zbog čega je došlo do povreda zbog kojih je devojčica završila u bolnici“, izjavio je sudija Soldo nakon saslušanja.

On je dodao da je majci istražni zatvor određen zbog opasnosti da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke, zbog toga je istražni zatvor određen i ocu, ali i zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo jer je već osuđivan.

Županijski tužilac Mirela Šmital potvrdila je da su roditelji devojčice tokom saslušanja delimično priznali krivično delo kršenja prava deteta, uz opširnu odbranu.

U ovom slučaju majka je prvooptužena i tereti se za pet krivičnih dela povrede prava deteta i nanošenja naročito teške telesne povrede. Oca tužilaštvo tereti za četiri krivična dela teške povrede prava deteta.

Policija je roditelje, dvadesetčetvorogodišnju majku i dvadesetsedmogodišnjeg oca teško povređene devojčice iz Nove Gradiške, sinoć predala pritvorskom nadzorniku, jer su utvrdili da je dvogodišnjakinja zbog telesnog kažnjavanja zadobila više povreda po glavi i telu.

Istragom je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja deteta, te zlostavljali dete.

Zbog ovog slučaja je smenjen direktor Centra za socijalnu pomoć u Novoj Gradišci.

U slučaju dvogodišnje devojčice sumnja je da se zlostavljanje odvijalo od novembra 2020. do 31. marta 2021. Za ostalo troje dece, koja su izuzeta iz zajedničkog domaćinstva, sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Osim zbog nanošenja teških i po život opasnih povreda dvogodišnjoj ćerki, bračni par iz Nove Gradiške je osumnjičen i da nisu vodili brigu o zdravlju maloletne dece, prenose hrvatski mediji.

Komentari

Vaš komentar