Republika Srpska produžila mere protiv korone do 1. februara

Region 13. jan. 202118:31
Podeli:
Vlada RS
Anadolija/Vlada RS

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske produžio je do 1. februara važenje ranije donetih mera protiv koronavirusa, prenosi Anadolija.

Zaključkom o sprovođenju mera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj u narednih 15 dana zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smeštaj, ishranu i piće, sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica, odnosno svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode.

Zaključkom se obavezuju građani da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku (prekrivena usta, nos i brada) i pridržavaju se zaštitne mere fizičkog rastojanja od dva metra.

Od ove obaveze nošenja zaštitne maske izuzeta su deca mlađa od sedam godina, lica sa invaliditetom i deca sa smetnjama u razvoju, kao i lica koje obavljaju fizičku sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata.

Nepoštovanje ovih mera zabrane sankcionisaće se u skladu sa Zakonom o javnom radu i miru i Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, saopštila je Vlada RS.

U narednih 15 dana i dalje je ogranično radno vreme u periodu od 6.00 do 22.00 svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna delatnost, kao i priređivačima igara na sreću, a od 22 do 6.00 dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

„Do 1. februara u periodu od 22 do 6.00 zabranjuje se prodaja alkoholnih pića svim privrednim subjektima“, navodi se u saopštenju i dodaje da su dozvoljene takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar