Reporterki N1 demonstranti otimali telefon, polili je vodom, pljuvali je, gađali

Region 05. sep. 202111:30 > 14:0356 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Tokom izveštavanja sa cetinjskih ulica, ekipa N1 doživela je više neprijatnosti. Naime, dok je reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić pokušavala da uživo u programu izvesti gledaoce, najpre je gađana kamenjem, a u drugom, odvojenom incidentu, prišla joj je grupa mladića, zahtevajući da obriše snimke, iako im je objasnila da ih ne poseduje, već da je radila Fejsbuk lajv.

Povezano:

Iako im je objasnila da se nalazi uživo u programu Novog dana, mladići su je ometali u poslu, uporno tražeći da obriše nepostojeći snimak sa telefona.

Bez obzira što im je skrenula pažnju da je radila Fejsbuk lajv za portal N1 Sarajevo i da samo pokušava od juče da prenese atmosferu sa ulica, da je snimila suzavac u centru grada, muškarci koji su je opkolili nastavili su da insistiraju da obriše „snimak“, pitajući je „zašto je uporna toliko“, a jedan od njih je dodao – „šta sad, da ti uzmem telefon“. Drugi je i udario telefon, što se može videti na snimku.

Takođe, reporterka N1 rekla je da su je kasnije polili vodom, pojedini od njih pljuvali, gurali i gađali. Prvi mladić, koji se vidi na naslovnoj fotki, iako se u početku neprilično ponašao, kasnije je zaštitio našu reporterku – kada je situacija eskalirala – od drugih.

Deo incidenta je zabeležen uživo u našem jutarnjem programu:

Pogledajte raniji incident, kada je ekipa gađana. Inače, nakon toga ih je sklonila jedna porodica u svoju kuću. Tada smo odlučili da tu ostavimo kameru, da ne bismo privlačili pažnju, i uključili smo se telefonom u Fejsbuk lajv, ispričala je Aleksandra Tolj Ružić. Nakon toga usledio je drugi incident, sa telefonom.

Policija je izvela našu ekipu iz grada nakon napada.

Snimak gađanja kamenjem:

 

 

 

Komentari

Vaš komentar