Rektor Perović traži da se puste iz pritvora osumnjičeni za vređanje bogoslova

Region 19. apr. 202119:572 komentara
Podeli:
Izvor: mitropolija.com

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović kazao je da u toj ustanovi smatraju da petoricu mladića uhapšenih zbog sumnje da su na nacionalnoj i verskoj osnovi vredjali učenike i sveštenstvo koje boravi i radi u toj školi, treba pustiti iz pritvora.

Perović je u izjavi dostavljenoj medijima kazao da će taj stav Bogoslovije, u cilju iskazivanja dobre volje, izneti u utorak pred tužiocem, gde je pozvan kako bi kao rektor dao izjavu.

„U tom smislu očekujem da će se svaki segment ovog nemilog događaja ispitati do kraja i kako treba, radi opšteg dobra svih nas na Cetinju i u Crnoj Gori“, naveo je Perović.

Kazao je da je sa nekim od roditelja uhapšenih mladića imao „iskrenu i ljudsku komunikaciju“, koja je „posvedočila da oni saučestvuju“ sa nelagodom koju u Bogosloviji osećaju povodom ovih zbivanja, da im je žao i da se njihova deca kaju zbog svojih postupaka. Perović je dodao i da bi voleo da to bude stav svih aktera ovog incidenta.

Policija je saopštila da su P.V. (20), M.Č. (20), A.L. (22) i F.B. (20) uhapšeni zbog sumnje da su u noći između 14. i 15. aprila, ispred internata Bogoslovije vređali učenike i sveštenstvo u toj ustanovi, na verskoj i nacionalnoj osnovi.

Povezane vesti

Dodali su da su osumnjičeni učenike i sveštenstvo pozivali na fizički obračun, „te su pokušali da uđu u objekat“, ali da u tome nisu uspeli.

Oni se terete za krivična dela nasilničko ponašanje i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

„Sumnja se da su ova lica iste večeri oštetila putničko motorno vozilo vlasništvo jednog fizičkog lica iz Cetinja polomivši stakla na vozilu, ispisavši po vozilu grafit, te oštetivši vrata“, saopštili su iz policije.

Komentari

Vaš komentar