Rama: Tri godine organizujemo svadbu i čekamo da stigne mlada iz Brisela

Region 04. jul 202211:593 komentara
Podeli:
Edi Rama
Izvor: REUTERS/Yves Herman

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da njegova zemlja tri godine organizuje svadbu i čeka "da stigne mlada iz Brisela", ali ona nije došla, i poručio da uprkos tome neće gubiti nadu, preneo je albanski portal ABC njuz.

Mislim da je pregovore trebalo otvoriti pre mnogo godina, možda će biti sledeće godine, ali nastavićemo da sanjamo, rekao je Rama.

Povezane vesti

On je naglasio da Evropska unija treba da promeni stav, a ne da prepusti političarima da se bave istorijom, kao što je sada slučaj sa Bugarskom.

Mi smo Balkan koji dolazi sa nekim problemima, želimo da budemo deo EU, a ako neke zemlje, poput Bugarske u ovom slučaju, koriste veto da razgovaraju o istoriji na političkom nivou, to je još komplikovanije, kazao je Rama.

Prema njegovim rečima, kad god se političari pozabave istorijom da bi je rešili, najverovatniji rezultat je da istorija postane još komplikovanija.

Sve je ovo sramota, povezana sa duhom ekspanzije. Bugarska je najistaknutiji primer ovog izopačenog duha. EU mora da se promeni, ne sme više da funkcioniše ovako, da jedna država uzme drugu zemlju za taoca, rekao je Rama, prenosi Kosovo onlajn.

Komentari

Vaš komentar