Pupovac o popisu stanovništva: Reagovaćemo nakon analize, ima zabrinutosti

Region 25. sep 202216:4317 komentara
Izvor: N1

Predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac rekao je da će SNV reagovati na popis stanovništva, prema kojem je broj Srba u Vukovaru pao ispod 30 posto, nakon što naprave analizu i vide je li sve bilo u skladu s propisima. 

„Nakon što napravimo analizu, nakon što vidimo pojavljuju li se i koliko slučajevi koji upućuju na moguće nepravilnosti koje smo do sada videli, tada ćemo reagovati. Za sada taj posao još nije gotov, ali uskoro će biti“, rekao je Pupovac u izjavi za medije nakon komemorativnog skupa u selu Glušci u organizaciji SNV-a.

Dodao je da nisu imali procene oko broja Srba koji žive u Vukovaru, te da samo gledaju jesu li stvari sprovedene u skladu s pravilima i da li je popis sproveden bez pritisaka i negativne kampanje.

POVEZANE VESTI

„Ono što nas samo brine je to da su neki ljudi imali cilj i misiju da taj broj Srba mora biti ispod onog postotka koji je bio pre 10 godina“, istakao je.

Potvrdno je odgovorio na pitanje da li su imali kakve dojave u vezi sa nekim nepravilnostima i istakao da nisu jedini koji vide da u ovom popisu ima mesta koja su nepouzdana.

Pupovac je naveo da ih na jednom mestu brine da se neko hvali da je kontrolisao popis, a na drugome podaci koje poseduju lokalni zvaničnici kao što je, da primer, u Zmijavcima, za broj vernika katoličke vere.

„Tako i u jednom drugom mestu, u jednoj drugoj manjoj opštini kao što su Zmijavci, načelnik zna koliko ima pripadnika srpske zajednice, a koliko ih je popisano. Razlika je poprilična“, istaknuo je.

Komentari

Vaš komentar