Pucano na bugarski klub „Car Boris Treći“ u Ohridu

Region 24. nov 202213:234 komentara
Izvor: Robert Atanasovski/AFP (arhiva)

Vlasti Severne Makedonije i Bugarske osudile su napad na bugarski klub "Car Boris Treći" u Ohridu, treći po redu u mesec i po od otvaranja, javili su lokalni mediji.

Kako navodi Dojče vele na makedonskom, Skoplje smatra da je reč o vandalskom činu, dok su iz Sofije stigle oštre reakcije da se radi o brutalnom činu mržnje.

Bugarsko ministarsvo spoljnih poslova je najavilo i da će makedonskom ambasadoru u Sofiji dati oštar demarš povodom sinoćnjeg napada na bugarski kulturni klub u Ohridu.

Bugarski klub „Car Boris Treći“, nazvan po bugarskom caru, saradniku fašista u Drugom svetskom ratu, oštećen je vatrenim oružjem.

Nepoznati počinioci su sinoć pucali na kancelariju kluba, čije otvaranje se u makedonskoj javnosti, napomije portal Sakam da kažam, smatra za provokaciju udruženja Bugara u Severnoj Makedoniji, koje nosi ime Borisa Trećeg.

Ohridska policija je saopštila da je juče u 19.12h prijavljeno oštećenje stakla na kancelariji udruženja „Car Boris Treći“, koja se nalazi na Bulevaru Makedonski prosvetitelji u Tržnom centru Amam u Ohridu.

„Policijske ekipe su izašle su na lice mesta, gde je konstatovano da na staklu na spoljnim vratima i staklu na prozoru kancelarije postoje dva oštećenja izazvana oružjem. O tom događaju je obavešten javni tužilac u Ohridu, po čijem uputstvu se preduzimaju odgovarajuće mere“, rekao je portparol ohridske policije Stefan Dimoski.

Komentari

Vaš komentar