Protest protivnika epidemioloških mera u Ljubljani, šestu nedelju zaredom

Region 20. okt. 202119:00 > 21. okt. 2021 00:107 komentara
Podeli:
Protest, Ljubljana, Slovenija
Izvor: N1

Šestu nedelju zaredom protivnici vladinih mera za suzbijanje epidemije koronavirusa okupili su se u centru Ljubljane. U ljubljanskoj policijskoj upravi za N1 je rečeno da je policija privela nekoliko osoba, ali tačan broj privedenih još nije poznat.

Kako je ovaj put Trg republike zbog Ljubljanskog maratona potpuno ograđen, okupili su se na Kongresnom trgu. Gotovo dva sata nakon početka skupa, demonstranti su, uprkos činjenici da je Zoran Stevanović najavio da se formalni deo skupa privodi kraju, marširali ulicama Ljubljane.

Tačan broj demonstranata koji su se okupili u centru prestonice još nije poznat, ali snimci pokazuju da se danas okupilo najmanje demonstranata.

U ljubljanskoj policijskoj upravi za N1 je rečeno da je policija privela nekoliko osoba, ali tačan broj privedenih još nije poznat. Kako su objasnili, skup je raspušten.

Policijska uprava Ljubljana u 18 sati saopštila je da je skup raspušten. Sinoć su ljubljanski policajci savetovali vozače da ne putuju nepotrebno u centar tokom mitinga i da koriste obilazne pravce preko autoputa.

Policijska uprava Ljubljana saopštila je ranije da je završen neregistrovani skup u Ljubljani.

„Obaveštavamo sve osobe koje učestvuju na današnjem skupu da je skup raspušten radi osiguranja bezbednosti svih“, saopšteno je iz Policijske uprave Ljubljana, upozoravajući sve učesnike skupa da ne ometaju saobraćaj.

„Pozivamo sve da mirno napuste područje centra Ljubljane i slede uputstva i naredbe policije, jer je samo na ovaj način moguće osigurati sigurno izvršavanje policijskih zadataka i na taj način osigurati bezbednost“, dodali su u Policijskoj upravi Ljubljana.

Komentari

Vaš komentar