Uhapšeno dvoje službenika MUP-a Crne Gore jer su Belivuku ukinuli zabranu ulaska

Region 14. okt. 202107:21 > 13:072 komentara
Podeli:
Izvor: Savo Prelević/AFP (ilustracija)

Dva službenika crnogorske policije uhapšena su zbog sumnje da su krajem prošle godine ukinuli zabranu ulaska u Crnu Goru članovima kriminalne grupe iz Beograda Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, objavili su podgorički mediji.

Policija se do sada nije oglasila povodom informacije da su sinoć uhapšena dva njena službenika.

Portalu RTCG je u policiji rečeno da policija u interesu istrage neće iznositi detalje.

Povezane vesti

Belivuku i članovima njegove kriminalne grupe bio je zabranjen ulazak u Crnu Goru, ali su uhapšeni policajci tu zabranu skinuli, prenose mediji pozivajući se na izvore iz policije.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Rade Milošević potvrdio je podgoričkim Vijestima da je pre ovih hapšenja podneo krivičnu prijavu protiv službenice granične policije S.I. zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe Belivuku i Miljkoviću.

Funkcioner MUP-a prijavom traži da istraga pokaže „ko je naredio službenici da nezakonito ukine zabranu Belivuku“.

„Ovaj slučaj dokaz je povezanosti organizovanih kriminalnih grupa sa bivšim menadžmentom policije, koji je učinio sve da ovo zataška i sakrije se iza kolektivne odgovornosti“, ocenio je Milošević u prijavi, čiji sadržaj prenose „Vijesti“.

On je u prijavi precizirao da je službenica policije 28. decembra 2020. godine, prekoračila ovlašćenja i sa službenog računara pristupila informaciono-komunikacionom sistemu te bez pravnog osnova – odgovarajuće odluke MUP-a, deaktivirala zabranu ulaska u Crnu Goru za Miljkovića i Belivuka.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru zbog „nacionalne i unutrašnje bezbednosti“.

Crnogorska policija je u avgustu ove godine podnela Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, J.N. i Ž.R. zbog sumnje da su ubili Barane Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Njima se na teret stavlja da su stvorili kriminalnu organizaciju, počinili teško ubistvo i teško ubistvo putem pomaganja,

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je, povodom saopštenja Tužilaštva da su podnete krivične prijave protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, i još dva lica, zbog višestrukog ubistva, zapitao ko je monstruoznu grupu ugostio u Crnoj Gori, sa kim su se sve družili, sretali, ko ih je skinuo sa liste lica kojima je zabranjen ulazak u zemlju.

„Tadašnji pomoćnik direktora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović nas je na pres konferenciji za novinare krajem januara ove godine ubeđivao da Crna Gora nema razloga da strahuje od prisustva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na teritoriji Crne Gore, da oni nisu neprijatelji Crne Gore, da ih inspektori Sektora kojim je rukovodio drže na oku 24h i da će ih sprečiti u svakom pokušaju sprovođenja kriminalnih aktivnosti“, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Skupštine Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar