Pritvor i krivična prijava protiv 14 osumnjičenih za govor mržnje u Borovom Selu

Region 03. maj. 202110:44 > 14:4915 komentara
Podeli:
Izvor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osumnjičeni za govor mržnje u Borovu danas će biti predati pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njih podneti krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu, saopštila je policija.

U policiji kažu da su u nedelju u službene prostorije priveli 14 osoba s područja Vukovarsko-sremske županije, nad kojima se sprovodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili krivično delo javnog podsticanja na nasilje i mržnju, skandirajući neprimereni sadržaj.

POVEZANE VESTI

Svi osumnjičeni će danas tokom dana biti predati pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-sremske, a policija će protiv njih podneti krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu.

Dodaju da se u saradnji s drugim policijskim upravama, kriminalističko istraživanje sprovodi nad još nekoliko osoba s područja drugih županija.

Incident koji se dogodio u nedelju ujutro u Borovom Selu kada je grupa navijača uzvikivala neprimerene uzvike poput „Ubij Srbina“ osudili su vukovarski HDZ i SDP, SDSS, Zajedničko veće opština i županijsko Veće srpske nacionalne manjine.

SDSS: Šta još Srbi treba da urade da se ovo ne ponavlja?

Komentarišući incident, predsednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar za N1 je upitao šta Srbi još treba da urade da se ovako nešto više ne događa?

Ovakvi incidenti koji su se u prošlosti dešavali nisu dobijali adekvatnu kaznu, naprotiv, kaže Kolar, izazivali su bahatost kod počinilaca.

Izgred koji se dogodio na dan 30. godišnjice ubistva dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije, ubijenih 2. maja 1991. u tome mestu i kada građani pravoslavne veroispovesti kojih je u Borovu većina, proslavljaju Uskrs, osudila je i vlada, predsednik Hrvatske Zoran Milanović, Srpsko narodno veće i drugi.

Komentari

Vaš komentar