Požari na Braču i Hvaru pod kontrolom

Region 19. jun. 202211:47
Podeli:
Izvor: N1

Požari u Pučišćima na Braču i Pitvama na Hvaru pod kontrolom su vatrogasaca, koji su noćas sanirali rubove žarišta, saopštila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ), koja zbog visokog indeksa opasnosti od šumskog požara poziva građane na dodatan oprez.

Požar, koji je na brdu iznad Pučišća izbio u subotu prepodne, stavljen je u večernjim satima pod kontrolu vatrogasaca, a tokom noći rubove žarišta saniralo je 55 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila.

Povezane vesti

Vatrom je zahvaćeno nisko rastinje i borova šuma na procenjenoj površini od 20 hektara i privredni objekat.

U požaru na području Pitvi, koji je takođe pod kontrolom vatrogasaca, zahvaćeno je nisko rastinje, makija, maslinjaci i borova šuma, na procenjenoj površini od 20 hektara.

U gašenju su učestvovali pripadnici DVD Jelsa, Stari Grad i Hvar, koji su noćas sanirali rubove žarišta sa ukupno 14 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila. Jutros je organizovana dodatna pomoć iz DVD Imotski i Lovreć zbog smene vatrogasaca.

Delimično je aktivan požar na otvorenom prostoru na području Žrnovnice, unutar područja bivše vojne baze, a zahvaćeni su nisko rastinje, makija i borova šuma na trenutno procenjenoj površini od osam hektara na minski sumnjivom terenu.

Tokom noći, na dežurstvu su ostali vatrogasci iz JVP Split i DVD Žrnovnica sa ukupno pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

HVZ upozorava da je indeks opasnosti od šumskog požara velik za područje Dalmacije, posebno za područje Splitsko-dalmatinske županije gde je vrlo velik, pa poziva građane na dodatan oprez i odgovorno ponašanje.

Komentari

Vaš komentar