Potvrđena optužnica protiv pet osoba u slučaju stradanja Dženana Memića

Region 21. jul. 202116:33
Podeli:
Sud BiH, Tužilaštvo BiH
Izvor: N1

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv pet osoba u slučaju stradanja mladića Dženana Memića 2016. godine u sarajevskom naselju Ilidža.

Optužnica je potvrđena protiv tadašnje Memićeve devojke Alise Ramić, rođene Mutap, njenog oca Zijada Mutapa, policajaca Hasana Dupovca i Josipa Barića, kao i protiv Muamera Ožegovića, zaposlenog u hotelu „Kristal“ na Ilidži.

Povezane vesti

Optuženi se terete za organizovani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića, koji je, posle teških povreda, preminuo 15. februara 2016. godine.

Petorka je optužena za pristupanje kriminalnoj grupi, koja je organizovana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Memić zadobio teške povrede 8. februara 2016. godine, od kojih je preminuo posle sedam dana.

U optužnici se navodi da su Ramić, Mutap, Dupovac, Barić i Ožegović prikrivali i fingirali dokaze, a optuženi Mutap se tereti da je ostvarivao kontakte s više osoba, među kojima su i optuženi, te je s njima lično i u dogovoru počinio nezakonite radnje.

Reč je o neovlašćenom izuzimanju snimaka video nadzora, podmetanju dokaza, utvrđivanju akata koji ne odgovaraju činjeničnom stanju, dostavljanju fingiranih dokaza na veštačenje, kao i ometanju i usmeravanju istrage u pogrešnom smeru.

Policijske i pravosudne institucije prvo su tvrdile da je Dženan Memić stradao u saobraćajnoj nesreći, ali je njegova porodica ostala pri stavu da je ubijen s predumišljajem.

Formiran je pokret „Pravda za Dženana“, koji već tri godine blisko sarađuje sa grupom „Pravda za Davida“, koja se bori za otkrivanje i kažnjavanje ubica mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića.

Komentari

Vaš komentar