Postupak protiv nastavnice zbog vođenja dece na obeležavanje Dana pobede

Region 13. maj. 202123:166 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Uprava cetinjske OŠ "Lovćenski partizanski odred" pokrenula je disciplinski postupak protiv nastavnice istorije Sanje Vujović kako bi se ispitalo da li navodno zloupotrebila đake u političke svrhe time što su učestvovali u polaganju venaca sa predstavnicima SUBNOR-a Crne Gore u Podgorici i učestvovali u programu obeležavanja Dana pobede nad fašizmom 9. maja.

Informaciju o tome da je iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta direktoru škole usmeno naloženo da pokrene disciplinski postupak objavio je lokalni RTV Cetinje.

Na čelu Ministartva je Vesna Bratić, poznata po spornim izjavama da je „žena četnik“ i da je poznati hrvatski pisac Boris Dežulović „ustaško smeće“.

Direktor škole Veljko Đukanović je kazao da je iz kabineta ministarke prosvete nauke kulture i sporta Vesne Bratić dobio usmenu sugestiju da treba da pokrene disciplinski postupak zbog navodne zloupotrebe.

„Sugestiju sam dobio putem telefona. Tražio sam i da mi dostave to i zvaničnim piutem, ali na taj način još ništa nije stiglo. S obzirom na to da u zakonu stoji da se disciplinski postupak može pokrenuti na osnovu pisane prijave ili saznanja, pokrenut je disciplinski postupak i to na osnovu saznanja, a šta će disciplinska komisija odlučiti, ostaje da se vidi“, saopštio je Đukanović „Vijestima“.

Pojedine opozicine partije oštro su kritikovale pokretanje postupka protiv nastavnice navodeći da je na snazi nezapamćeni progon.

„Danas iz nadležnog ministarstva, koje zapošljava novočetnike i one koji veličaju saradnike fašista, vodi istraga protiv nastavnika i mladih slobodoumnih ljudi koji slave antifašističko nasljeđe Crne Gore, iskazujući na taj način simbolično zahvalnost narodnim herojima koji su pali kako bi Crna Gora bila slobodna”, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Komentari

Vaš komentar