Poslanica SDP: Vladom Crne Gore, preko crkve Srbije, upravlja Beograd

Region 04. sep 202117:02 > 17:0523 komentara
Podeli:

Predsednica poslaničkog SDP u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković istakla je za Radiosarajevo.ba da Vladom Crne Gore, a preko crkve Srbije, upravlja zvanična Srbija.

„Ne daj Bože, eventualnim sukobima u Crnoj Gori želi se skrenuti pažnja sa tamošnjih afera i priznanja Kosova“, istakla je Vuksanović Stankovićeva.

Povezane vesti:

„Videćemo kojim putem će dalje ovo ići. U suštini, ono što je sigurno jeste da crnogorski narod i svi kojima je Crna Gora, u srcu neće dozvoliti okupaciju Crne Gore“, istakla je ona.

Ona dodaje da bi ustoličenje Joanikija na Cetinju značilo ponavljanje 1918. godine (ulazak Crne Gore u sastav Kraljevine SHS i brisanje sa karte) samo u, kako je rekla, drugom pakovanju.

„Ono što mogu da vam tvrdim jeste da se i građani Crne Gore, koji se osećaju kao Srbi, danas stide ovog dešavanja i ne daj Bože ustoličenja Joanikija na Cetinju. Mi nećemo dozvoliti da Joanikije, koji je biran u Beogradu, bude ustoličen u slobodarskom, istorijskom Cetinju, simbolu državnosti Cetinja i crnogorskog naroda“, poručila je ona.

Kaže da ukoliko Vlada Crne Gore i Joanikije žele mir u Crnoj Gori, premestiće ustoličenje Joanikija u Podgoricu.

„Ukoliko žele sukob, ne daj Bože gore, insistiraće da to bude na Cetinju. A, ja vam tvrdim da narod neće dozvoliti da se to desi na Cetinju“, zaključila je ona.

Komentari

Vaš komentar