Odloženo suđenje zbog skrivanja dokaza u istrazi ubistva Davida Dragičevića

Region 21. apr. 202111:59 > 13:353 komentara
Podeli:
David Dragičević
Izvor: N1

Pred Osnovnim sudom u Banjaluci u sredu je odloženo suđenje Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, tehničarima banjalučke Policijske uprave, optuženima za skrivanje dokaza u istrazi ubistva Davida Dragičevića u martu 2018. godine.

Ozren Perduv, aktivista grupe „Pravda za Davida“, objavio je na svom Fejsbuk profilu da je suđenje odloženo za 17. jun jer je, kako je saopšteno, Dalibor Vrećo, tužilac koji je vodio predmet Dragičević, pre nego što je nedavno prenet na Tužilaštvo BiH, zaražen koronavirusom.

Pred zgradom suda ranije se okupio veći broj pristalica grupe „Pravda za Davida“.

Članovi grupe su skandirali „Pravda za Davida“ i „Pravda za Dženana“, a nosili su i transparente kojima su iskazali nezadovoljstvo radom tužioca Dalibora Vreće.

Marijanac i Bošnjak se terete da su bacili u kantu sa smećem Davidov donji veš, koji je bio na njemu kada je pronađeno njegovo telo, kako bi prikrili eventualne tragove.

U optužnici se navodi da je donji veš 25. marta, sa ostalim predmetima, prevezen u depozit PU Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje.

„U nameri da spreče ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično delo sprečavanje dokazivanja“, navodi se u optužnici.

Marijanac i Bošnjak su odvojeno u decembru 2018, odnosno januaru 2019. godine negirali krivicu po toj optužnici.

Bošnjak je tvrdio da je naređenje da baci Davidov donji veš dobio od svog nadređenog, inspektora Siniše Kondića, protiv koga je podneo i krivičnu prijavu, ali je ta prijava odbačena.

David Dragičević ubijen je u martu 2018. godine.

Njegovi roditelji od početka tvrde da su u njegovo ubistvo, kao i u zataškavanje umešani pojedini pripadnici MUP RS.

Komentari

Vaš komentar