Počela vojna vežba NATO u Draču, učestvuju i Kosovske bezbednosne snage

Region 04. maj. 202115:301 komentar
Podeli:
kosovske bezbednosne snage
Izvor: N1

Vojna vežba "Defender Europe 2021" počela je u luci Drač u Albaniji, u okviru Severnoatlantske alijanse (NATO).

Kako prenosi Kossev, premijer Albanije Edi Rama najavio je da će u ovoj organizaciji biti prikazane veštine interakcije SAD sa NATO partnerskim vojskama.

„Velika vežba počinje u luci Drač, razmeštajem koje se dešava prvi put posle Drugog svetskog rata u Evropi, gde će biti pokazane veštine interakcije Sjedinjenih Država sa vojskom partnera NATO za bezbednost na Zapadnom Balkanu i u regionu Crnog mora“, napisao je Rama na Fejsbuku.

Povodom ovog događaja oglasio se i bivši kosovski premijer, šef Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, koji je rekao da u ovoj organizaciji učestvuje i jedinica Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

„U Draču je počela velika vežba Defender Europe 21. Danas imamo mnogo razloga da budemo ponosni. A najveći razlog je učešće naše vojske po prvi put u operaciji ovog obima. Jedinica KBS koja učestvuje biće sertifikovana za trenutne operativne kapacitete. Čestitamo NATO, čestitamo Albaniji, čestitamo Kosovu! Čestitamo Vojsci Kosova! Ponosan na Vas!“, navodi se u Haradinajevoj objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Komentari

Vaš komentar